Szalagfüggöny

A szalagfüggöny általánosságban  irodában elképzelhető árnyékoló megoldás. A lamellák forgatásával a fény beáramlását szabályozhatjuk tetszőlegesen. Ma már  tetszetős anyagok is elérhetőek mellyel a helységekben a tér elválasztását is megoldhatjuk. 

Szerkezet: 

Speciális alumínium sín. Ferde síkra is tehető. A lamellát gyöngyláncos kezelővel forgatjuk és a zsinórkezelővel pedig elhúzzuk.  

Igény szerint motoros kivitelben is készíthető. Konzollal oldalfalra vagy sínhez tartozó mennyezeti klipsszel  szerelhető. A lamella aljában lamellasúlyt kell elhelyezni melybe a  rendezőlánc bepattintható. Így a lamellák egységben tarthatók.
A lamella általában 127 mm széles, de létezik 89 mm es keskeny változata is. A sín A RAL színskála szerint szinterezhető. Korlátozott színválasztékkal a rendezőlánc és a zsinór is lehet a lamellával vagy sínnel megegyező színű. A műanyag  alkatrészek fehérek maradnak.  

Textil:

Különböző színű, és típusú anyagok. Mintás változatok is elérhetőek...

Lehet fényáteresztő, black out vagy speciális lángálló és fertőtleníthető lamella melyet egészségügyben,közületek kivitelezésénél használnak leginkább.

A ferde síkú szalagfüggöny szerkezet elkészítése mindenképpen szakember feladata,körültekintést igényel,mind a lamellák magasságának meghatározása és a kezelhetőség szempontjából is. 

Szerelés: Az ablakkörnyezet kialakításának megfelelően lehet oldalfalra mennyezetre és falcba szerelve is amennyiben mérlegeltük ,hogy  elegendő hely van a lamella forgatásához,gyűjtéséhez és az ablaknyitást sem gátolja semmi.