Roletta

A roletta egy egyszerű hagyományos árnyékoló.  Ma már az innovációnak köszönhetően sokféle roletta típussal találkozhatunk. Az igényünknek és funkciónak megfelelő szerkezetek és változatos rolettatextilek közül választhatunk. Bármely helységben használható kis helyigény, függőleges síkra és tetőtéri ablakokra is szerelhető közkedvelt belső árnyékoló. Ma már vezetékek kiépítése nélkül,könnyen telepíthető okos rendszerek is elérhetőek.

Roletta típusok: 

Függőleges síkú roletták:

mozgatás szerint:

-rugós: zsinóros  vagy fogantyús roletta textil  kezelés, bárhol megállítható kivitel 

-gyöngyláncos: bárhol megállítható folyamatos fel le mozgatás

-motoros: távirányítóval vezérelhető 

-kurblis: tekerőkarral mozgatható

szerkezet szerint:

-tokozott roletta: a roletta tengely esztétikusan tokban van elhelyezve,így védi a textilt a szennyeződéstől . 

-tok nélküli roletta: a roletta tok nélkül készül

-szerelősínes roletta:  a tok nélküli szerkezethez használható kiegészítő sín. Lényege; A sín bármely pontján felszerelhető a szerkezet oldalfara és mennyezetre is. 

-tokkal és lefutóval ellátott roletta:  előnye a teljes fényzárás. A textil az ablak síkjában marad bukó ablak nyitás esetén is.


Tetőtéri függőleges és ferde síkú rugós roletták:

 

                 -falcba szerelt rugós roletta:tok és lefutó nélkül:csak kiakasztóval állítható meg,akár több ponton is. A kialakítás miatt fényrés keletkezik.

                 -keretre szerelt rugós roletta:tok és lefutó nélkül,csak kiakasztóval állítható meg, akár több ponton is. Az üvegfelület takarása megoldja  a fényzárást.

                  -tokkal és lefutóval ellátott bárhol megállítható rugós roletta. Teljes fényzárást biztosít. A textil az ablak síkjában marad.

Roletta anyagok: 

Speciális anyagok,szegést nem igényelnek. Általában egyszínű textil,de mintás változatokban is elérhető. Az  igényeknek megfelelően lehet :

-Fényáteresztő: A fény szűrése

-Sötétítő, black out: Részleges vagy teljes fényzárást biztosít,a hátoldal lehet színazonos, fehér vagy ezüst  fényvisszaverős 

-Napháló: speciális fényvisszaverő , alulpigmentált perforált anyag, mely 80-90% -ban szűri a fényt és a nap melegét. Jellemzője, hogy természetes fény marad a helységben .Belátni nem lehet rajta ,de a kilátást mégis biztosítja. Kültérre és beltérre egyaránt alkalmas.

-Sávroló textil:  csíkos,sávos anyag különböző textúrákkal....A dupla anyagnak köszönhetően a fényzárás és a fényáteresztés a sávok elmozdításával könnyedén megoldható.

Segítségre van szükséged?