fényáteresző függöny

Fényáteresztő

A fényáteresztő függöny funkciója az ablakunkon, hogy megakadályozzuk a kíváncsi tekintetek elöli belátást, illetve harmóniát teremtsünk a már meglévő berendezésekkel, burkolatokkal, színekkel. A fényáteresztő anyagok kiválasztásánál vegyük figyelembe a helyiségbe beáradó fény mennyiségét és ehhez mérten válasszunk a különböző szövésű és struktúrájú anyagok között. Igény szerint lehet válogatni természetes hatású, sűrűbb és vékonyabb szövésű, fényes, csillogós vagy mintás és egyszínű, matt anyagok között.

A fényáteresztő anyagok általában 280-300 cm magasak. Földig érő függönyöknél, normál belmagasságnál ideális. Legtöbb esetben alján ólomzsinór található, mely megakadályozza, hogy nyitott ablaknál a szél felkapja a könnyű függönyt illetve nem utolsósorban szebb tartást kölcsönöz. Anyagmennyiség meghatározásakor érdemes a karnisszélesség kétszeresével számolni. A parapetig érő függöny esetében gazdaságosabb 180-240 cm es magasságú függöny vásárlása.

A hagyományos, ráncolt függöny megoldás helyett, ma már választhatunk a kevesebb textilt igénylő raffroló és panellapos függönymegoldások között is.