Black out függöny

Dim out- Black-Out

A dim out anyag 75-90% -ban fényzárást biztosít a két szál közé szőtt fekete szálnak köszönhetően. Így sűrűbb, vastagabb anyagot kapunk, mellyel a fény és hőzárás hatékonyan megoldható. Egyszínű és nyomott mintás változatban is kapható. (Fényes,matt,szövött felülettel) . A sötétebb színárnyalatok fényzárása magasabb, mint a világosabb színeké,mivel azok jobban elnyelik a fényt. A maximális sötétítés a faltól falig, mennyezettől padlóig érő függönnyel valósítható meg legjobban. Az anyag 150 cm szélességben és 300 cm-es magasságban is kapható. Figyelni kell arra,hogy a téli időszakban a fűtőtest előtt futó függöny csökkenti a fűtés hatékonyságát a lakásban. A dimout  anyaggal hagyományos sötétítőfüggönyöket is bélelhetünk a nagyobb fényzárás elérése érdekében.


A black out anyagok 100% os fényzárással rendelkeznek. -a speciális műanyag bevonatú anyagrétegnek köszönhetően.Éppen ezért az anyag,vastagabb és merevebb esésű a dim out anyagokhoz képest. Hálószobába kiváló választás. 150 cm  és 300 cmes méretben is elérhető szövött és műanyag bevonatú kivitelben is.

Ezek a speciális anyagok sötétítésre kiválóan alkalmasak, nyáron csökkentik ,késleltetik a hő szétterjedését a lakásban,télen pedig a meleg levegő szőkését akadályozzák meg,illetve a zajt mérséklik,szűri.