Rúdkarnisok

Klasszikus és modern lakásokban is megállja a helyét.

Rúdkarnis típusok: 

-Fa rúd  -karikával vagy ringlivel   

-Fém rúd -karikával ,riglivel vagy belső sínes kivitel

-Vitrázs rúd: kávéházi rúd,lapos vitrázs rúd,rugós vitrázs rúd,feszítőkampós vitrázs rúd

A fém függönytartó rúdkarnis a díszes végekkel igazi látványelemnek számít! Válaszd ki melyik illik legjobban lakásod stílusához. 

Széles szín ( króm,inox,antik arany,arany,nikkel), és karnisvég formaválaszték! 

Ezt a karnistípust  Te állítod össze ! Sokféle díszes karnisvég, különböző hosszúságú kialakítású tartókonzol, többféle szín és csőátmérő ( 16,19,25, mm ) közül választhatod ki a számodra megfelelő rúdkarnist.

Szerelés:

Lehet 1 pályás és 2 pályás is. A megfelelő konzollal oldalfalra és mennyezetre is szerelhető. csőtoldóval hosszabbítható,csuklókarral,saroktoldóval pedig megfelelő szögre állítható.Közepesen nehéz függönyökhöz is alkalmazható,de figyelembe kell venni a karnis fesztávot és a rögzítési lehetőségeket. 200 cm felett középső konzol mindenképpen szükséges ,különben a karnis behajolhat illetve nagy súly esetén az oldalfali konzol kimozdulhat a helyéről.  

Mozgatás: 

A függöny mozgatása kézzel vagy függönyelhúzó pálcával lehetséges. Választható hozzá úgynevezett néma karika mely szilikonbetéttel van ellátva a csendesebb működés érdekében. A karikára csipesz vagy műanyag horog is kérhető. 

Modernebb  karnis a belső sínes rúdkarnis, melyen nem karikák, hanem a nútba helyezett csúszkák segítségével mozgatható a függöny.

A ringlis mozgatás esetén a függöny tetejébe ringlikarikákat ütünk be, majd a függönyt a rúdra húzzuk így dekoratív ,szép hullámokat érhetünk el. A ringlikarika műanyag, többféle színből választható, de fém is lehet.

Vitrázs rúd:

Az ablak és ajtókeretre rögzíthető teleszkóposan állítható lapos vagy henger alakú rúd,könnyű függönyökhöz.              Színe lehet fehér,réz,matt-króm, antik arany,acél. A cső rúdhoz különböző design végelemek választhatóak. A  rúdtartó  lehet fúrásmentes:öntapadós vitrázskampó  vagy rugós feszítés.  Fúrással: konzolra rögzíthető.